Individuele psychotherapie

Tijdens een psychotherapeutisch proces gaan we aan de slag met uitdagingen en klachten. We willen je ontmoeten, samen zoeken en verwoorden wat er in je omgaat, samen zoeken naar mogelijkheden en krachten.

Na het intakegesprek bekijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen en hoe we verder aan de slag gaan. Hierna volgt de therapeutische fase, waarin we zoeken, vinden, verwoorden en herformuleren. Soms duurt een therapeutisch proces kort, soms is er wat meer tijd nodig. Dit laatste is afhankelijk van heel wat factoren. 

Psychodiagnostiek

Relaxatietherapie

Loopbaanbegeleiding

Je kan bij Trustpunt terecht voor een heel aantal problemen en vragen:

Kindertherapie / speltherapie

De therapeut speelt samen met je kind en het spel wordt aangepast aan de innerlijke processen van jouw kind. Zo komt je zoon of dochter spelenderwijs tot groei. Kinderen vertellen onnoemelijk veel via spel. Spelen is emotioneel leren voor kinderen, spel is de taal van het kind. Op deze manier kan je kind gevoelens, gebeurtenissen, behoeften en emoties delen. Tijdens de therapie worden woorden gegeven aan wat moeilijk te verwoorden is. Hierdoor kan jouw kind emotioneel groeien en leert zichzelf uit te drukken en te reguleren.

Creatieve therapie

In deze therapievormen staat zelfexpressie centraal. We laten de verbeelding spreken, in plaats van ons louter te beperken tot gesprekstherapie.

Je geeft expressie aan je innerlijke wereld, waardoor deze beter begrepen kunnen worden, bepaalde zaken duidelijker en geplaatst worden, andere dingen losgelaten kunnen worden of veranderen. Kunnen uiten wat in je leeft, werkt bevrijdend en rustgevend. Expressie geven aan emoties, kan op verschillende manieren: dansen, zingen, tekenen, boetseren…

Opvoedingsondersteuning

Als ouder is het normaal dat je soms vragen hebt rond opvoeding. Samen met de therapeut wordt er gezocht naar mogelijkheden en oplossingen en deze passen we toe in de praktijk.

Bij wie kan je terecht voor psychotherapie?

Ellen Bolsens

Klinisch psycholoog Psychotherapeut

Sandra Anzalone

Seks counselor psychotherapeut i.o.

Sara Verbeke

Klinisch psycholoog

Samuel De Vilder

Klinisch psycholoog

If we're growing, we're always going to be out of our comfort zone